Untitled Document
POCETNA OBAVESTENJA O SKOLI KOLEKTIV SKOLE PROGRAMI NASI USPESI UCENICKE STRANE GALERIJA TENDERI KONTAKT
АКТУЕЛНО 2016
ПОВРАТАК НА АКТУЕЛНО 2019
Смисао предмета Чувари природе

Ученици III/5, Пчелице, прошле године су се прикључили акцији „Чепом до осмеха” са циљем да помогну свима којима рециклажа пластичних чепова може донети макар и најмање олакшање у свакодневној борби са проблемима који им отежавају живот.

У овој акцији Пчелице учествују заједно са члановима својих породица. Временом, неке породице су акцију прошириле и на своје целокупно окружење, а једна мама се побринула да и њене колеге допринесу својим залагањем.

Колеге су акцију прошириле на своје породице, затим и на своје окружење. Неки од њих су и са путовања доносили чепове, како би их једна наша Пчелица донела у школу и придружила великом броју већ прикупљених пластичних чепова. Захваљујући овим сјајним, нама непознатим људима, наша канта у коју одлажемо чепове пуни се брже, а до организације „Чепом до осмеха” стиже већи број џакова из школе „Jанко Веселиновић” из Београда.

Овим дивним људима послали смо захвалнице - у име одељења, али и свих оних којима резултати ове акције много значе. Сигурни смо да ће се наша сарадња наставити и наредне школске године.

Чувамо природу конкретним потезима, примењујемо научено, преносимо стечена знања о значају очувања животне средине, доприносимо хуманијем односу и према биљкама, и према животињама, и према људима.

То је смисао предмета Чувари природе!

Учитељица Маја Арсеновић

повратак на врх стране
ОГЛЕДНИ ЧАС ВЕЋА ТРЕЋЕГ РАЗРЕДА

Цела генерација у истој бајци

У оквиру тематског дана „Бајке браће Грим” пред многобројном публиком - ученицима наше школе, колегама, родитељима, батама и секама, бакама и декама, ученици III разреда ОШ „Јанко Веселиновић” са својим учитељицама успешно су реализовали заједнички огледни час, у петак, 20. маја 2016. године.

Ученици из пет одељења били су главни ликови у новој бајци, коју смо креирали на основу прочитаних бајки браће Грим. Мачак у чизмама, Трнова Ружица, Пепељуга, Снежана и седам патуљака и музиканти из Бремена, као и остали ликови из тих бајки, били су инспирација за концепцију часа, наше костиме и завршни бал.

Свако одељење имало је другачији задатак. Коришћени су различити облици, методе и технике рада у обрадама бајки.

III/1 Пепељуга - модни дизајн, учитељица Јелица Ристић

III/2 Мачак у чизмама - вајање, учитељица Јелена Тодовић

III/3 Бременски музиканти - маска, учитељица Анкица Николић

III4 /Трнова Ружица - стрип, учитељица Весна Матић

III/5 Снежана и седам патуљака - драматизација, учитељица Маја Арсеновић

На заједничком огледном часу обједињено је свих пет бајки. Учитељица Анкица Николић написала је сценарио за час - бајку у стиху, а ученици из свих одељења учествовали су у драматизацији нове бајке. Сви учесници били су изузетно мотивисани оваквим обликом рада и примењеним наставним методама. На самом крају часа, плесали смо на великом балу, а придружила нам се и расположена публика. Хол је био испуњен дечјом радошћу, позитивном енергијом и широким осмесима свих присутних, а посебно ученика – реализатора часа.

Час је успешно завршен и одлично оцењен од стране присутних колега и родитеља, као и од самих ученика – реализатора часа.

У име Већа III разреда,
Маја Арсеновић

Снимак часа: https://www.youtube.com/watch?v=Ql5iKdGDPWw

   
Представа „Џон Пиплфокс”
     
Sierpinski Carpet Project
Ученици наше школе (I/1, II/5 i IV/3) учествовали су на међународном пројекту "Sierpinski Carpet Project". Он обухвата непрофитну активност у којој ученици праве огроман геометријски фрактал, познат под именом Тепих Сјерпинског. У пројекат су укључене 32 земље са преко 26 000 учесника. Више можете сазнати на следећој вези https://topologia.wordpress.com/sierpinski-carpet-project/participants-of-the-sierpinski-carpet-project/participants-extra-carpets/
 
Огледни час
Позоришна трупа ‘’Пчелице’’

У среду, 2. децембра 2015, одељење III/5 реализовало је огледни час из српског језика на позорници у нашој школи. На два часа, пред укупно око 300 гледалаца, ученици III/5 извели су два пута позоришну представу.
Да читање и обрада лектире може бити забавна, Позоришна трупа ‘’Пчелице’’ успешно је показала многобројној публици изводећи колаж драмских текстова: Зна он унапред, Никад два добра, Фатално глупа глава, Стара слика на зиду, Љубичице и Марсовци из III/2.
Како Пчелицама није први пут да припремају представу, ученици су сами бирали текстове које ће извести на позорници и сами поделили улоге. У току припрема, одлично су сарађивали, а дух заједништва и тимског рада показали су и током огледног часа. Бодрили су једни друге, бринули о сценографији и редоследу извођења, поздрављали другаре аплаузом након сваке тачке.
За оно што су показали награђени су аплаузом публике и похвалама након часа, и од стране ученика, али и од родитеља, учитеља, наставника и руководства школе, који су били у публици.
Утисак је да су Пчелице успеле да мотивишу и све остале ученике да пробају нешто слично и да су убедиле све присутне да се све може постићи, ако се сви сложе и заједно пруже максимум у раду зарад успеха групе.

Учитељица Маја Арсеновић

Снимци часа:
   
повратак на врх стране

Copyright © 2019, Основна школа "Јанко Веселиновић" , All rights reserved. Сва права задржана.
Без дозволе забрањена је репродукција у целини и у деловима.
дизајн - Вемнет