III Смотра луткартсва

Учитељице Милена Костадиновић и Драгана Мандарић су са ученицима трећег разреда учеств овале на 3. Смотри луткарства у школи “СЛУШ” са драмским игроказом “Бодљикава прасад” и освојили 2. место.

Новогодишња представа

Ученици I и II разреда су данас уживали у новогодишњој представи, која је одржана у фискултурној сали наше школе. Након тога, уследила је новогодишња журка.

Представа “Магично сеоце”

У петак 13.12.19, ученици одељења 6-1 су били права подршка својој другарици из одељења, Еми, која је глумила у представи, “Магично сеоце”  у театру Мадленианум.
Представа је инклузивни мјузикл у коме је учествовало четрдесетдвоје деце са различитим развојним сметњама.
Мјузкл је урађен у продукцији удружења “Свитац” које промовише културну и социјалну инклузију деце са развојним сметњама.
Наша другарица Ема је тога дана била пресрећна, јер су јој у публици били најдражи другари.

Деца деци

Учитељица Марија Бастић је са својим ђацима гостовала у Основној школи “Бошко Буха” која се бави образовањем и васпитањем деце са сметњама у развоју.
Представили су њену ауторску представу “Свако се нечега боји” коју су извели ђаци претходне генерације (садашњи петаци) и мали прваци (којима је ово први наступ).
Сарадња две учитељице из две различите школе одличан је пример добре инклузије.
Деци је било задовољство да се друже и уче једни од других.

Интервју учитељице Марије Бастић

Учитељица Марија Бастић имала је интервју са “Зеленом учионицом” на тему како мотивише и упошљава своје ученике и зашто носи титулу најбољег едукатора. Опширније о томе можете прочитати на њеном  блогу “Од лутке до знања.”

Радионица за родитеље

Учитељица Радмила Јаковљевић ( одељење 1-2) је у сарадњи са педагогом школе, одржала  радионице за родитеље под називом ,, Радне навике“ и ,, Најчешће грешке родитеља у васпитавању деце“.

Са оваквим видом комуникације и едукације ће се наставити јер су га родитељи оценили корисним и занимљивим.

Такмичење у брзом клизању

Наш ученик Лука Јашић, одељење 7-5, освојио је сребрну медаљу на међународном такмичењу у брзом клизању!

Честитамо Луки и желимо пуно успеха у даљем раду!