Јанкова географска секција окупља љубитеље географске науке, који поседују креативност, истраживачки дух, мотивисаност за новим географским сазнањима,  изражену еколошку свест и жељу за лепим дружењем. План додатне наставе из географије прати школски програм, али у изради плана Географске секције учествују сви ученици-чланови, и најважнији план је да не морамо да се строго придржавамо планаJ. Често теме нашег истраживања прате актуелне гео-политичке ситуације у свету.

У сваком тренутку, виртуелно, обилазимо најлепше светске пределе. Путујемо без пасоша а са сваког од тих путовања се враћамо богати за једно предивно искуство. Урадили смо прелепе презентације најлепших река, планина, градова, грађевина, које припадају светској културној баштини.

Сваки од ових пројеката садржи и одговарајућу  музичку подлогу. Док гледамо прелепе грађевине Барселоне, чујемо предивну Монсерат и непревазиђеног Фредија. У Бечу уживамо уз Моцарта, у Ливерпулу нас дочекују Битлси….

Поносни смо на еколошки презентацију „Ода природи“, која је преведена на многе светске језике!!!

Географски кабинет је био дом дивног пројекта са Сајма науке и технике. Мале руке наших ученика обликовале се велике геоморфолошке целине, захваљујући 3Д технологији. Фотографије у вези са овим пројектом објавио је и Просветни преглед.

Чланови Географске секције учествују у програмима поводом Јанкових дана, Савиндана и других значајних датума.

Пројекти „Мој Београд срце има“, „Србијо, најлепша бајко“, „Света гора“ и други, освојили су срца многих који воле нашу престоницу и нашу домовину.

Јадранка Косовац