Обука наставника наше школе у Турској – Erasmus + пројекат “Learning with creative drama”

Ђак генерације за школску 2020/2021

Милица Гутеша 8-4

Обележен дан борбе против вршњачког насеља

НЕДЕЉА БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА 2

Прослава Светог Саве

Учитељице Марија Бастић и Милена Костадиновић освојиле 1. место на конкурсу “Примери добре праксе” за 2020. годину

Наградни конкурс “Примери добре праксе” који сваке године расписује Друштво учитеља Београда, намењен је наставницима који у свом раду користе савремене методе и облике рада, који доприносе унапређивању наставе и учења. На овогодишњем конкурсу, запажен резултат остварило је двоје учитеља наше школе, Марија Бастић и Милена Костадиновић. Њихов рад ” Весела дружина у математици ужива ” освојио је 1. место на конкурсу. Ово је још један доказ о квалитету наших наставника који настоје да наставу реализује у складу са савременим образовним тенденцијама, а признања која добијају то и потврђују! Честитамо!

Резултате конкурса можете погледати на линку:

Друга награда за најлепше школско двориште у Београду

У Акцији ”За зеленији Београд”, наша школа освојила је прво место на Вождовцу и дуго место у градској конкуренцији за најлепше школско двориште. Ово признање додатно нас је мотивисало да са нашим ученицима наставимо оплемењивање заједничког простора и тако допринесемо и да нам свима буде здравија животна средина.

Свечаном пријему награда на Малом Калемегдану присуствовали су директор школе Драган Станковић, педагог школе Вања Малобабић и учитељице Анкица Николић, Јелица Ристић и Маја Арсеновић.

“Јанковци” у забавно-едукативној емисији ”Прва башта Србије”

Екипа емисије ”Прва башта Србије” била је наш гост. У снимању емисије учествовала је цела генерација ученика другог разреда, са својим учитељицама (Мајом Арсеновић, Анкицом Николић, Јеленом Тодовић и Јелицом Ристић), маме Марија Плавша и Марија Лабан и педагог школе Вања Малобабић.
Током снимања, учећи кроз практичан рад, уредили смо и обогатили новим садницама спољашњу и обе унутрашње баште. Саднице и мобилијар добили смо захваљујући продукцији емисије. Емитовање емисије очекује се у марту 2020. године, на РТС1.
Више о снимању емисије можете прочитати ОВДЕ.

Две прве награде на литерарном конкурсу

Ученице III/5, Ђина Николић и Олга Лазовић освојиле су  две прве награде на литерарном конкурсу организованом у школи поводом прославе Светог Саве. Награђене радове можете прочитати на блогу  Учитељица Маја и Пчелице.

Шести београдски позоришни фестивал

У оквиру Недеље културе, под покровитељством Унеска, група наших ученика које предводи наставница Марија Мандић, учествоваће на Међународној смотри позоришта са представом ,,Поздрави неког“ у суботу 7.12.2019. у 10:00 часова.

У представи први пут учествују и наставници наше школе Данијела Милићевић, Марија Мандић и Марија Бастић.

Место одржавања ,,Магацин“, ул.Марка Краљевића бр.4

Манифестација Јанково музичко вече одржана трећи пут по реду

Манифестација која промовише дечје стваралаштво и окупља најважније чиниоце образовања на једном месту, Јанково музичко вече, одржана је по трећи пут, у уторак, 12. новембра 2019. Тема је била ЛАТИНСКА АМЕРИКА. Програм је био осмишљен тако да што верније прикаже културу, историју и традицију Латинске Америке, са много порука протканих кроз сценарио. Наши гости били су: Дуња Хечаварија – Куба, Тијаго Фехејра – Бразил, Милагритос Марија Чабаркапа – Перу и Раул Алберто Дијаз – Гвинеја Бисао. Више о догађају прочитајте ОВДЕ.