Међуопштинско такмичење “Полигон спретности”

Ученици четвртог разреда наше школе, учествовали су на такмичењу “Полигон спретности 4” , који је одржан 25.10.2023. у ОШ “Павле Поповић” у Вранићу. Школе су наступале у мешовитим екипама (пет дечака и пет девојчица), а задатак је био да екипа савлада мноштво препрека за што краће време. Са подручја седамнаест београдских општина, учествовало је 20 школа, а наши ђаци су освојили друго место.

Међународни дан толеранције

Међународни дан толеранције се обележава сваке године 16. новембра. Установио га је УНЕСКО, а према Декларацији УН из 1995. године толеранција је дефинисана као прихватање чињенице да људска бића, природно различита по изгледу, положају, говору, понашањима и вредностима, имају право да живе и буду то што јесу. Прочитај више…

ХПВ вакцинација

У петак, 17.11.2023., ученици седмог разреда који су чланови Ученичког парламента су заједно са психологом школе, Маријом Бучић, присуствовали предавању на тему ХПВ вакцинације у саветовалишту за младе у амбуланти Шумице. Предавач, специјалиста педијатрије Данијела Граовац, је врло детаљно објаснила шта је ХПВ вирус,  Прочитај више…

Акција прављења и постављања кућица и хранилица за птице

Поводом конкурса за доделу признања ,,Школа пријатељица природе и животиња” који је део пројекта ,,Буди пријатељ природи”, а спроводи га организација ORKA, организовали смо акцију прављења и постављања кућица и хранилица за птице. У акцији су учествовали ученици 6/4, 7/2 и 7/4 одељења који су правили хранилице, појилице и кућице за птице од рециклираних материјала и тиме допринели очувању природе, уз подршку и консултације са наставницама биологије Љубоја Маријом, Рашчанин Сањом и директорком школе Ђуровић Маријом. Прочитај више…

Вежба евакуације ОШ “Јанко Веселиновић”

Поводом Светског дана смањења ризика од катастрофа (13.10.2023.године) реализовали смо вежбу евакуације у ОШ „Јанко Веселиновић“ са свим ученицима прве смене. Као припрему за вежбу евакуације, реализована је обука наставног кадра ове школе од стране волонтера Црвеног крста Вождовац. Наставницима су објашњени поступци и смернице у случају катастрофа изазваних услед пожара, земљотреса и других опасности. Проучаван је и проверен план евауације, како и саме руте куда се ученици у пратњи наставника крећу и проходност евакуационог пута.Прочитај више

https://youtu.be/THwpswVJxII
https://youtube.com/shorts/LTXFCxy24Ts

Српски савез професора физичког васпитања и спорта

у сарадњи са EUPEA – European Physical Education Association уз пордршку Министарства просвете, организовало је ЕВРОПСКИ ШКОЛСКИ СПОРТСКИ ДАН*European School Sports Day (ESSD) под слоганом „Уживај у спорту и физичком вежбању“-„Joy in Sport and Physical Activity“
Европски школски спортски дан (ЕШСД) је паневропска иницијатива чији је главни циљ промоција физичке активности на међународном нивоу и укључивање што већег броја деце и малдих у процес физичког вежбања. Прочитај више…

Вода као инспирација

Ученици III/5 недавно су на забаван начин истраживали о водама, експериментисали, решавали проблемске ситуације, учили играјући се водом и бојама. Користили су необичне технике и материјале. У корелацији је било неколико предмета: природа и друштво, ликовна култура, музичка култура и српски језик.
Имали су прилику да примене стечена знања из природе и друштва, да их прошире и продубе, играјући се све време. Дунав са притокама направили су од канапа, а чинија са водом била је Црно море. Бојењем канапа симулирали су загађење и тако лако закључили како загађење једне утиче на друге воде. Прочитај више

Пројекат „Здрава храна сваког дана“ за ученике 4. разреда

Дана, 3.октобра 2023. године, у сарадњи са компанијом Делез Србија, представљен је едукативни пројекат „Здрава храна сваког дана“. Ученици четвртог разреда наше школе, имали су прилику да се кроз занимљиво предавање  упознају са важностима здраве и балансиране исхране. Након сваког сегмента предавања, могли су да учествују у анонимној анкети, тако што ће гласати преко даљинских уређаја које су добили, и на забаван начин стекну увид у прехрамбене навике својих другара. Дружење је завршено доделом пригодних поклона за све пристуне.

све вести

FARIEYLAND
е-Twinning међународни пројекат

Наш међународни е-Twinning пројекат које су покренуле учитељица Марија Бастић (аутор пројекта) и Милева Стефановић започео је у септембру 2023.године са партнерима из Турске (кооснивачи), Молдавије и Хрватске. Желимо велики успех нашим наставницима Милеви Стефановић и Марији Бастић, као и свим ученицима на пројекту.

све вести

Предавање у ДЗ Вождовац и представници ученичког парламента

Поводом Светског дана контрацепције, у свечаној сали Дома здравља Вождовац, одржано је предавање осмишљено као „Едукација едукатора“, на тему „Контрацепција и млади“. Имајући у виду неопходност веће едукације младих о репродуктивном здрављу, одазвали смо се позиву и изабрали представнике парламента да присуствују предавању . Директорка Дома здравља Вождовац, др Величковић, пожелела је добродошлицу ученицима и професорима, нагласивши да су врата ове здравствене установе увек отворена за њих и све њихове проблеме и недоумице. Професорка географије Јадранка Косовац и десет ученица осмог разреда наше школе уживали су у овој здравстввеној трибини коју је водила др Јулијана Бановац, специјалиста гинекологије и акушерства. Начин на који је ученицима наше и неколико других школа са Вождовца презентована важност одговорног сексуалног понашања и контрацепције био је примерен младим људима, а докторка је занимљивим опхођењем подстакла активно Прочитај више

Тематска недеља „Хајде свете, буди дете“

У оквиру тематске недеље „Хајде свете, буди дете“ (04-08.09.2023) Веће трећег разреда организовало је разне активности. Прва од њих била је интерактивна радионица на тему „Другарство“, које су реализовале песникиње М. Мутавџић и С. Радојковић, сараднице часописа „Витез“. У оквиру тематског дана „Волим да се играм“ (08.09.2023) организовано је камповање у школском дворишту, где су ученици подизали шаторе или их међусобно правили. Заједно су уживали, сарађивали, играли се и делили ужине.

све вести

Обука наставника наше школе у Турској – Erasmus + пројекат “Learning with creative drama”

Тематска недеља обележена под називом „Хајде свете, буди дете“

Према смерницама Министарства просвете и технолошког развоја у нашој школи организована је тематска недеља.
Учитељи 1.разреда су на часовима грађанског васпитања и часова одељенске заједнице реализовали луткарске радионице у циљу бољег упознавања, развијања другарства, толеранције и емпатије. Атмосферу са једног часа можете се видети у приложеном видеу.
У холу школе је организована изложба заједничког ликовног  рада свих ученика првог разреда. Деца су на један креативан и занимљив начин створили цвет пријатељства.
Тематска недеља је веома успешно реализована. Ученици са великим интересовањем и мотивацијом учествовали у свим активностима. https://youtu.be/gMQAjFr1W2U

све вести
Друга награда за најлепше школско двориште у Београду

У Акцији ”За зеленији Београд”, наша школа освојила је прво место на Вождовцу и дуго место у градској конкуренцији за најлепше школско двориште. Ово признање додатно нас је мотивисало да са нашим ученицима наставимо оплемењивање заједничког простора и тако допринесемо и да нам свима буде здравија животна средина.

Свечаном пријему награда на Малом Калемегдану присуствовали су директор школе Драган Станковић, педагог школе Вања Малобабић и учитељице Анкица Николић, Јелица Ристић и Маја Арсеновић.

Прослава Светог Саве

Две прве награде на литерарном конкурсу

Ученице III/5, Ђина Николић и Олга Лазовић освојиле су  две прве награде на литерарном конкурсу организованом у школи поводом прославе Светог Саве. Награђене радове можете прочитати на блогу  Учитељица Маја и Пчелице.

све вести
“Јанковци” у забавно-едукативној емисији ”Прва башта Србије”
Екипа емисије ”Прва башта Србије” била је наш гост. У снимању емисије учествовала је цела генерација ученика другог разреда, са својим учитељицама (Мајом Арсеновић, Анкицом Николић, Јеленом Тодовић и Јелицом Ристић), маме Марија Плавша и Марија Лабан и педагог школе Вања Малобабић.
Током снимања, учећи кроз практичан рад, уредили смо и обогатили новим садницама спољашњу и обе унутрашње баште. Саднице и мобилијар добили смо захваљујући продукцији емисије. Емитовање емисије очекује се у марту 2020. године, на РТС1.
Више о снимању емисије можете прочитати ОВДЕ.
све вести

Обука наставника наше школе у Турској – Erasmus + пројекат “Learning with creative drama”

Прослава Светог Саве

Учитељице Марија Бастић и Милена Костадиновић освојиле 1. место на конкурсу “Примери добре праксе” за 2020. годину

Наградни конкурс “Примери добре праксе” који сваке године расписује Друштво учитеља Београда, намењен је наставницима који у свом раду користе савремене методе и облике рада, који доприносе унапређивању наставе и учења. На овогодишњем конкурсу, запажен резултат остварило је двоје учитеља наше школе, Марија Бастић и Милена Костадиновић. Њихов рад ” Весела дружина у математици ужива ” освојио је 1. место на конкурсу. Ово је још један доказ о квалитету наших наставника који настоје да наставу реализује у складу са савременим образовним тенденцијама, а признања која добијају то и потврђују! Честитамо!

Резултате конкурса можете погледати на линку:

Друга награда за најлепше школско двориште у Београду

У Акцији ”За зеленији Београд”, наша школа освојила је прво место на Вождовцу и дуго место у градској конкуренцији за најлепше школско двориште. Ово признање додатно нас је мотивисало да са нашим ученицима наставимо оплемењивање заједничког простора и тако допринесемо и да нам свима буде здравија животна средина.

Свечаном пријему награда на Малом Калемегдану присуствовали су директор школе Драган Станковић, педагог школе Вања Малобабић и учитељице Анкица Николић, Јелица Ристић и Маја Арсеновић.

“Јанковци” у забавно-едукативној емисији ”Прва башта Србије”

Екипа емисије ”Прва башта Србије” била је наш гост. У снимању емисије учествовала је цела генерација ученика другог разреда, са својим учитељицама (Мајом Арсеновић, Анкицом Николић, Јеленом Тодовић и Јелицом Ристић), маме Марија Плавша и Марија Лабан и педагог школе Вања Малобабић.
Током снимања, учећи кроз практичан рад, уредили смо и обогатили новим садницама спољашњу и обе унутрашње баште. Саднице и мобилијар добили смо захваљујући продукцији емисије. Емитовање емисије очекује се у марту 2020. године, на РТС1.
Више о снимању емисије можете прочитати ОВДЕ.

Шести београдски позоришни фестивал

У оквиру Недеље културе, под покровитељством Унеска, група наших ученика које предводи наставница Марија Мандић, учествоваће на Међународној смотри позоришта са представом ,,Поздрави неког“ у суботу 7.12.2019. у 10:00 часова.

У представи први пут учествују и наставници наше школе Данијела Милићевић, Марија Мандић и Марија Бастић.

Место одржавања ,,Магацин“, ул.Марка Краљевића бр.4

Манифестација Јанково музичко вече одржана трећи пут по реду

Манифестација која промовише дечје стваралаштво и окупља најважније чиниоце образовања на једном месту, Јанково музичко вече, одржана је по трећи пут, у уторак, 12. новембра 2019. Тема је била ЛАТИНСКА АМЕРИКА. Програм је био осмишљен тако да што верније прикаже културу, историју и традицију Латинске Америке, са много порука протканих кроз сценарио. Наши гости били су: Дуња Хечаварија – Куба, Тијаго Фехејра – Бразил, Милагритос Марија Чабаркапа – Перу и Раул Алберто Дијаз – Гвинеја Бисао. Више о догађају прочитајте ОВДЕ.